Oefenexamens

 • Online oefenexamens

  Het is heel belangrijk om oefenexamens te maken. Het helpt natuurlijk enorm als je weet wat je kunt verwachten. Door een aantal oefenexamens te maken weet je of je er klaar voor bent. Onze oefenexamens lijken als twee druppels water op het echte examen.

 • Veelgestelde vragen

  Hoe werkt het?

  Je maakt eerst met je emailadres een account aan. Dit kost nog niets. Wellicht heb je al een account voor het (gratis) oefenen van de KNS. Als je ingelogd bent, kun je eenvoudig een set examens kopen met iDeal op Paypal. Je hebt dan onmiddelijk toegang tot de oefenexamens. Deel de accountgegevens met je partner, zodat zij (of hij) de oefenexamens kan maken. Achteraf kunnen jullie beiden zien hoe het examen is gemaakt en wat het resultaat is. Je kunt terugzien welke vragen gesteld zijn, welke antwoorden gegeven zijn en uiteraard of het goed of fout is.

  Kan ik de oefenexamens zo vaak maken als ik maar wil?

  Nee. Als je een oefenexamen gemaakt hebt, kun je na afloop wel (zo vaak als je wilt) de vragen bekijken en de antwoorden die je gegeven hebt. Je kunt de vragen gerust opnieuw maken. Het blijven echter wel dezelfde vragen. Ook wordt alleen de eerste keer gemeten hoe lang je over het examen doet.

  Komen alle vragen uit het echte examen uit de oefenexamens?

  De oefenexamens lijken sterk op het echte examen. De drie onderdelen zijn hetzelfde, evenals de tijdsduur, soort vragen, snelheid van vragen en de onderwerpen. Op het echte examen zullen echter vragen gesteld worden die niet in de oefenexamens zijn gevraagd. Het heeft dus geen zin om de vragen van de oefenexamens uit het hoofd te leren. Als je kunt slagen voor de oefenexamens kun je ook slagen voor het echte examen. We horen geregeld dat onze oefenexamens iets moeilijker zijn dan het echte examen. Daar zijn we blij mee, dat is beter dan andersom. Zo valt het echte examen altijd mee!

  Kan ik het beste een set van één, twee of drie examens kopen?

  Ons advies is om de set van 3 complete oefenexamens te kopen (45 euro) zodat je partner voldoende kan oefenen. De ervaring leert dat de eerste keer aan het systeem moet worden gewend, en dat de tweede keer gewend moet worden aan dat het op tijd gaat. Vaak is het de derde poging pas in de roos. Voordeel is dat dit op het échte examen dus niet meer hoeft!