Blijf in Nederland

  • Eenmaal in Nederland

    Heb je drie jaar de tijd om aan de inburgeringsplicht te voldoen

    Eenmaal in Nederland ben je ‘inburgeringsplichtig’. Dit betekent, dat je binnen drie jaar moet laten zien dat je Nederlands beheerst op een niveau van minimaal A2. A2 zegt iets over hoe goed je Nederlands spreekt. A1 is het laagste niveau, dan komt A2, dan B1 en uiteindelijk B2.

    Als je het inburgeringsexamen haalt, voldoe je aan je inburgeringsplicht. Ook kun je dan, als je lang genoeg in Nederland bent, een Nederlands paspoort aanvragen.

    Het kan zijn dat je nog beter Nederlands wilt leren. Je kunt dan het Staatsexamen NT2 halen. Dit kan ook nodig zijn als je wilt studeren aan een hogeschool of universiteit. Het Staatsexamen NT2 is een examen op B1 niveau (programma I) of zelfs B2 niveau (programma II). Ook als je het staatsexamen haalt, voldoe je dus aan je inburgeringsplicht.

  • Onze cursussen

    • Inburgeringsexamen

      Een cursus voor het inburgeringsexamen

      • 6 maanden
      • In Utrecht
      • Na afloop haal je het inburgeringsexamen
      • Startniveau: A1
      • Eindniveau: A2
      € 1495
    • Staatsexamen NT2

      Een cursus voor het staatsexamen NT2

      • 6 maanden
      • In Utrecht
      • Na afloop haal je het staatsexamen NT2
      • Startniveau: A2
      • Eindniveau: B1
      € 1495